Що таке крафт-пакети? Переваги крафт-пакетів

18.08.2020

Що таке крафтові пакети та в чому полягає їхня популярність?

Для продажу будь-якого товару упаковка така ж важлива, як і його характеристики чи маркетингові хитрощі. Саме на зовнішній вигляд продукції покупці насамперед звертають увагу. Якщо продавець подбав про якість та надійність пакету, клієнт лишиться задоволеним та повернеться ще не один раз.

В останні роки хорошим тоном вважається відповідальне ставлення до довкілля та планети загалом. Підприємці здебільшого впроваджують нові екологічні ініціативи, котрі викликають повагу клієнтів. Зазвичай, у процесі «екологізації» бізнесу тепер звертають увагу на використання пластику та поліетилену. Як всесвітні корпорації, так і невеликі компанії або старт-апи намагаються відмовитися від цих небезпечних матеріалів.

Чим же можна замінити поліетиленові пакети в супермаркетах, наприклад? Адже покупки однаково доводиться кудись складати. Потрібно знайти не менш міцний і місткий варіант. На зміну поліетилену приходять крафт-пакети в Києві та інших великих і маленьких містах. Чому така упаковка користується популярністю? І як виглядає процес її створення?

Що таке крафт-пакети?

Крафт-пакети — це екологічний тип упаковки, котрий створюють зі спеціального цупкого паперу. Для їхнього виробництва застосовуються виключно натуральні матеріали, які володіють достатньою щільністю й міцністю, а також підходять для вторинного перероблення.

Щоби зрозуміти користь таких виробів, варто розібратися, що таке крафт-папір. Саме він став основою виробництва екологічних пакетів. Цей матеріал створюється з натуральної хвойної целюлози, яка попередньо проходить процес проварювання й обробки. Товщина паперу може бути різною. Як правило, вона коливається від 30–40 г/м2 до 130 г/м2 залежно від призначення сировини.

Сьогодні купити крафтові пакети можна в різних місцях, але не всі вони можуть виявитися цупкими та надійними. Незважаючи на зовнішню простоту, процес виробництва такої продукції багатоетапний і вимагає особливої уваги. Відбувається це в такий спосіб:

  1. Очистка. Целюлозний масу очищають і промивають, щоб у ній не лишилося зайвих частинок.
  2. Створення основи. До целюлози додають велику кількість води, щоби вона стала рідкою та рівномірною. Далі її направляють на спеціальний плоскосітковий механізм, де вся зайва волога стікає, а самі волокна акуратно осідають і лягають рівним шаром.
  3. Пресування. Осілі волокна потрапляють під важкий прес, де їх добре віджимають.
  4. Додаткова просушка. Навіть після плоскосіткового механізму і пресування, в основі залишається волога. Від неї позбавляються через додаткове просушування гарячими циліндрами.
  5. Після просушування, рівномірний шар паперу відправляють на нарізку. Далі отримані заготовки склеюють, додають ручки тощо.

Здебільшого, целюлоза перед застосуванням проходить обробку сульфатами. Шви будь-якої крафт-упаковки з’єднують за допомогою клею на основі крохмалю. Він досить швидко висихає та забезпечує міцне склеювання. Якщо виникає необхідність, на етапі виробництва можуть зробити перфорування або нанести друк. Але частіше такими речами займаються друкарні.

Де і як можна використовувати екопакети?

Екопакети чудово підходить для використання в найрізноманітніших сферах. У продажу є вироби різної щільності, міцності та розмірів. Можна навіть вибрати тип ручок. Завдяки такій різноманітності, паперову упаковку замовляють для бізнесу будь-якого напряму. Але найпопулярніші варіанти — це:

  • зберігання і транспортування продуктів харчування, побутової хімії та інших товарів;
  • подарункова упаковка;
  • брендована упаковка подарунків для постійних клієнтів, учасників конференцій, різних заходів тощо;
  • зберігання робочих інструментів (манікюр, татуаж та ін.);
  • упаковка одноразової продукції;
  • упаковка для ресторанів, що працюють на доставку.

Екологічно чисті пакети дають змогу не просто позбутися від непотрібного сміття, який залишається в грунті десятиліттями. Вони не поступаються за якостями поліетилену та іншим матеріалам, тому стають їхньою повноцінною заміною.

Крафтові пакети та їхні переваги

Звичайно, головна перевага крафт-мішків будь-якого типу полягає в їхній екологічності. Целюлоза — це природний матеріал, який швидко розкладається й не приносить шкоди довкіллю. У порівнянні з тими ж поліетиленовими пакетами, які можуть лежати в землі десятиліттями, крафтовий папір розкладається на волокна після першого ж дощу.

Екологічний підхід до ведення бізнесу викликає повагу клієнтів і дає змогу отримати певний кредит довіри. Саме тому, великі супермаркети і магазини здебільшого поступово переходять на використання крафтових пакетів. Така дрібниця дає змогу поліпшити репутацію і зберегти довкілля.

Попри всю простоту перероблення та утилізації, упаковка з крафт-паперу підходить для багаторазового використання. Якщо пакет створений із застосуванням сучасних технологій і у відповідності з усіма вимогами якості, його шви не розходяться, навіть при намоканні, а ручки залишаються цілими. На кожному виробі вказується максимальна вага, яку він здатен витримати. За умови, що виріб не перевантажено, він прекрасно зберігає форму та цілісність.

Ще один важливий момент — особлива структура целюлози. У таких пакетах часто зберігають продукти харчування: фрукти, овочі, зелень. Оскільки папір пористий — він пропускає повітря. Завдяки цьому, продукти зберігають свою свіжість тривалий час. Особливо це стосується зелені. За нормального обміну повітря, вона не в’яне, не втрачає привабливого зовнішнього вигляду й залишається корисною.

Варто також зазначити, що в багатьох випадках, крафт-пакети зручніші в застосуванні, ніж поліетиленові. Вони мають компактну форму за великої місткості. Якісні ручки зручно лягають у руку й не залишають слідів фарби на шкірі.

Й останній, але не менш важливий плюс — це зовнішній вигляд. Вироби з крафту завжди виглядають стильно й естетично привабливо. До того ж, сам папір прекрасно підходить для фарбування в різні відтінки. На нього легко наносити принт будь-якої складності, тому кращого місця для реклами годі й шукати. Такі пакети привертають увагу і виглядають дійсно презентабельно.

Мобільна версія