Паперові стаканчики: чим вони кращі за пластикові?

18.08.2020

Чим хороші паперові стаканчики?

Стакани з паперу справді вважаються відмінним прикладом відповідального ставлення бізнесу до екології. Якщо раніше підприємці активно використовували пластикову продукцію, то сьогодні це сприймається як поганий тон. Перехід на максимально екологічний посуд дає закладам величезний кредит довіри з боку відвідувачів. Та і красиві крафтові стаканчики для напоїв можуть значно змінити рейтинг підприємства в кращу сторону.

Навіщо потрібні паперові стаканчики?

Одноразовий посуд для продажу напоїв використовується не тільки в закладах на винос. Багато ресторанів і кафе пропонують його своїм клієнтам, які хочуть зробити замовлення із собою. Якщо раніше активно використовувався пластиковий посуд, то сьогодні, він може кинути тінь на репутацію закладу. Відповідальне ставлення до екології — один з останніх і найбільш стійких трендів.

Купити паперові стаканчики можна не тільки для закладів громадського харчування. Вони стануть у нагоді в офісних приміщеннях будь-яких розмірів. В умовах пандемії й регулярних епідемій грипу, без гігієнічного посуду одноразового використання просто не обійтися.

Як з’явилися паперові стаканчики для кави?

Перші паперові стаканчики для кави з’явилися в Сполучених Штатах Америки ще в XIX столітті. Фермер із Канзасу на ім’я Х’ю Мур переїхав до Бостону і відкрив зі своїм другом бізнес, пов’язаний із продажем газованих напоїв з автоматів. Саме Мур придумав одноразовий посуд для того, щоби набирати й пити напій. Це й були перші паперові стаканчики вартістю всього лише 1 цент.

На жаль, коли з’явилися паперові стаканчики, вони не користувалися особливою популярністю. Люди не хотіли витрачати гроші на покупку такого посуду, оскільки в місті було багато безкоштовних автоматів із водою, біля яких стояли металеві кружки. Мур звернувся до представників державної медицини, котрі рекомендували своїм клієнтам одноразові стаканчики з метою дотримання санітарно-гігієнічних норм.

Пізніше використання паперових стаканів для пиття стало просто необхідним. Епідемія туберкульозу, а пізніше — грипу, змусила уряд боротися зі звичками населення використовувати спільний посуд. З тиз часів такі стаканчики з’явилися в школах, кафе, університетах, у заводських кафетеріях тощо.

З часу своєї появи, такий посуд зазнав сильних змін. З’явилися нові сучасні технології, котрі дають змогу створювати ультраміцні вироби із застосуванням вторинної сировини. Тепер можна замовити паперові стаканчики з логотипом, певного кольору, розміру й навіть форми.

Як виготовляються паперові стаканчики?

Щоб оцінити всі переваги такого посуду, варто розібратися, як виготовляються паперові стаканчики. У якості основної сировини використовується щільна целюлоза, що складається з волокон хвойної й листяної деревини. Важливо, щоби співвідношення хвойних волокон до листяних становило не менше 70 %. Такий склад дає змогу виробам зберігати форму й щільність.

Виробництво паперових стаканів — багатоетапний і автоматизований процес. Целюлозу обробляють, пресують, просушують. В автоматичному режимі з паперової маси відбувається формування самого стаканчика. На останніх етапах наноситься принт, виконується фарбування тощо.

Чому паперові стаканчики не промокають, якщо в них наливають воду та інші напої? Крім того, що целюлозна маса проходить процес пресування, на останніх етапах посуд обов’язково ламінують. Тому волога не руйнує волокна і, як наслідок, стаканчики не промокають.

Основні переваги паперових стаканчиків

Очевидна перевага такого посуду — це його екологічність. У світі є безліч спеціалізованих виробництв, котрі виготовляють картон для стаканчиків із вторинної сировини. Крім цього, паперові стаканчики дуже швидко розпадаються на волокна й розкладаються в місцях захоронення сміття. Це означає, що можна забути про гори поліетилену і пластику, котрі наповнюють землю й не розкладаються десятиліттями.

Другий, більш прагматичний і приземлений плюс — це яскраве брендування. На такий посуд можна нанести будь-який принт. Логотип буде привертати увагу і прикрашати черговий стаканчик кави. Клієнти не тільки звертають увагу на такі речі, але і з задоволенням фотографують свій напій для соціальних мереж.

Й останнья перевага — загальні правила гігієни, котрі можуть заощадити час і сили. Паперовий посуд дає змогу уникнути масового зараження інфекційними та вірусними захворюваннями. З іншого боку, він дає можливість не витрачати час персоналу на миття посуду і його підготовку до використання.

Загалом, перехід на паперовий екологічний посуд має тільки переваги. Він дає змогу заощадити кошти на рекламі, роботі персоналу, а також поліпшити репутацію компанії або закладу.

Мобільна версія