Lecta впроваджує інновації у сфері виробництва паперових стаканчиків

11.08.2021

Lecta впроваджує інновації у сфері виробництва паперових стаканчиків для напоїв з водно-дисперсійним покриттям без вмісту пластика

6 липня 2021 року компанія Lecta презентувала світовій спільноті свій внесок у створення біорозкладаного одноразового посуду, придатного до вторинної переробки, а саме - паперові стакани EraCup Natural, що не містять і десятої долі пластику.

EraCup Natural – це прояв тенденції до активної боротьби за еко-середовище і водночас перший представник лінійки функціонального паперу Lecta, розробленої відповідно до звичок відповідального споживання.

Матеріал не шкодить здоров'ю, оскільки при контакті з холодною або гарячою рідиною не відбувається хімічна реакція і в напій не потрапляють сторонні речовини.

EraCup Natural обов'язково припаде до душі мобільним людям, чий ритм життя змушує купувати улюблений напій по дорозі на роботу. Якість забезпечується суворим сертифікованим контролем екологічної та харчової безпеки, що заснований на запатентованому процесі виробництва поліетилену і біопластика.

Всі переваги підкріплюються ще одним важливим фактором - стаканчики підлягають вторинній переробці, що ще раз демонструє повагу компанії до навколишнього середовища.

Директор з маркетингу та інновацій Lecta, Сантьяго Тесі, виділив ще одну виняткову особливість EraCup. Виявляється, для запечатування їх паперу потрібно значно нижча температура, ніж для запечатування інших матеріалів. Це означає, що Lecta не просто виробляє екологічні пакувальні матеріали, але ще й економить енергоресурси, дозволяючи машинам для створення стаканів працювати при температурі на 10-20% нижчій, ніж зазвичай.

Тесі підкреслює, що зручність використання і довговічність цілком паперової ємності такі ж, як і у звичних для всіх стаканчиків з поліетиленовою підкладкою.

Подолані технічні труднощі

Команда протягом тривалого часу опрацьовувала кожну найменшу деталь, щоб оптимізувати продукт. Спершу перед ними постало завдання вибрати відповідний матеріал для виробництва стаканів - вони зупинилися на картоні класу SSB, створеного з сертифікованої целюлози зі щільністю 170-380 г/м2.

Розробники довго думали над тим, як зробити стакани придатними до флексографічного й офсетного друку, не жертвуючи екологічністю матеріалу. Але ця проблема також з часом була вирішена - в підсумку компанія отримала виріб із зовнішньою поверхнею без покриття, де споживачі товару можуть дати волю фантазії та створювати власний дизайн. Водночас внутрішня поверхня покрита герметичною водною дисперсією, яка гарантує водонепроникність.

Пошук відповідної дисперсії, яка допомогла б отримати набір необхідних для одноразових стаканів функціональних властивостей також було непростим завданням.

Директор по маркетингу з гордістю заявляє, що EraCup – це наочний результат кількох років досліджень в пошуках правильного рішення для досягнення всіх необхідних функцій.

Безпека матеріалів – це те, чого мають прагнути виробники будь-якого товару. Тесі стверджує, що всі ці роки компанія активно тестувала безліч дисперсій від різних постачальників. Команда методично шукала такий засіб, який буде гарантовано безпечним під час контактів з харчовими продуктами. І ось, коли ідеальний матеріал для створення інноваційного продукту знайшовся, він готовий виходити на ринок.

Зазвичай для створення одноразових стаканів використовують бар'єри з поліетилену, який утримує рідину, зберігає тепло і запобігає запотівання зовнішнього покриття. Однак всі переваги нівелюються тим, що поліетилен забруднює потік паперової переробки.

«Ми використовуємо водну дисперсію, яка надає нашому паперу клейкість, необхідну для формування стаканів», - продовжує Тесі, - «очевидно, що шар дисперсії має бути безпечним, особливо – під час контакту з харчовими продуктами. Ми замінили поліетилен на нешкідливу для середовища і людей дисперсію».

Директор також зазначив: «Машини для виробництва стаканів працюють не так швидко, того бажається, тому нам довелося зайти з іншого боку і створити такий папір, який буде швидше запечатуватися під впливом температури».

Не менш важливою проблемою був і COVID 19. Його вплив та обмеження означали, що Lecta втратила можливість швидко вдосконалити свій продукт відповідно до вимог деяких компаній-переробників і власників великих торгових марок, що призвело до затримки запуску.

Особливості нанесення покриття

Lecta виготовляє EraCup на своїй фабриці Sant Joan Mill в Іспанії, на підприємстві, призначеному для виробництва графічного паперу.

«Новий папір відрізняється за своїми характеристиками від стандартного крейдованого бездерев’яного паперу (CWF), тому нам довелося модифікувати деякі частини нашої крейдувальної установки та отримати знання з нанесення цього типу дисперсій за допомогою наших, вже наявних технологій».

«EraCup – це папір, для створення якого використовуються виключно відновлювальні ресурси планети. Матеріал не містить поліетилену або полілактиду, він повністю переробний і біорозладаний».

«Ми розуміємо, що це інноваційний продукт з великими перевагами в сфері сталого розвитку, що повністю відповідає поточній тенденції скорочення використання пластика», - підсумував директор.

Мобільна версія